Etiketler
Ben McKenzie, Duncan Joiner, How to Make Love Like an Englishman, Jessica Alba, Malcolm McDowell, Murat Özer, Pierce Brosnan, Salma Hayek, Tom Vaughan, İki Aşk Arasında
Not: 3/10
2014 ABD, 102 dk.
Yönetmen: Tom Vaughan
Oyuncular: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Jessica Alba, Malcolm McDowell, Duncan Joiner, Ben McKenzie
BU FİLMİ SEVDİYSEN BUNU DA GÖR!
Çapkın Profesör / The Rewrite (2014)
Yönetmen: Marc Lawrence
PIERCE Brosnan’ın Salma Hayek ve Jessica Alba gibi iki ‘afet’in ortasına düştüğü “İki Aşk Arasında”, sadece bu bilgiye sahip olsanız ‘keyif verici’ diye değerlendirilebilir. Ama işin aslı hiç de öyle değil! Neresinden tutsanız dökülen hikayenin içinde bir ‘fotoğraf’ sadece bu bilgi, gerisi tam anlamıyla ‘boş’. Bu boşluk da bir filmde ‘anlam’ arayan bizler için ‘azap’ demek, ki bu da çekilir azap değil!
İngiliz edebiyat profesörünün Amerikalı öğrencisiyle evlendikten (ve de çocuk yaptıktan) sonra taşındığı sıcak Amerikan sahillerinde yaşadığı ‘ikircikli’ ruh hali var hikayenin merkezinde. Karısının ablasına abayı yakması falan derken, nereye gideceği çok belli olan bir romantik komedi rotasına sahip bu hikaye. Birkaç minik hoş sahne dışında filmin tamamına sinen yüzeysellik, belli bir aşamadan sonra iyice çekilmez hale sokuyor yapımı.
İngiliz-Amerikan tezatından keyifli malzemeler çıkabilecek ve filmi az da olsa kurtarabilecekken, ilk kez senaryosu filme çekilen Matthew Newman’ın metninde pek az başvurulmuş bu malzemeye. İskoç sinemacı Tom Vaughan da özel bir yönetmen dokunuşuna sahip değil. Hal böyleyken daha fazlasını beklemek de olanaksızlaşıyor bizim için.
Oyunculukların da filme ayak uydurduğu ve ‘karikatür’ düzeyinde kaldıkları da bir gerçek. Pierce Brosnan ve Salma Hayek başta olmak üzere, bedenlerine oturmayan karakterlere hayat vermeye çalışıyorlar ama boşuna. İşin ‘güzellik’ kısmında Salma Hayek ve Jessica Alba, hatta Pierce Brosnan, 32 diş gösterme yarışına girişiyorlar. Bizse sıkıntıdan tırnaklarımızı yemeye başlıyoruz; 32 dişi boşverin, tek dişimizi bile gösterecek tebessümü çok görüyor bu film bize. Evet, buradaki oyuncular ‘kötü’ değiller belki, ama içine düştükleri gayya kuyusunda debelenirken pek ‘fena’ görünüyorlar!
Arka Pencere’nin (arkapencere.com)
24 Temmuz 2015 tarihli sayısında yayımlanmıştır.
Geri bildirim: BU HAFTA VİZYONDA (24.07.2015) | MURAT ÖZER